Waterput en toren hersteld met steun van Lions Club Sint-Truiden

De Lions Club van Sint-Truiden was zeer gul dit jaar. Wim Beckers stelde hen in 2015 een project voor om de waterput en watertoren te herstellen en om een nieuwe pomp te kopen. Zij doneerden begin dit jaar genoeg geld om gans het project te bekostigen.

Well

Waterput VOOR

Zoals u kan zien op de foto was het bovengrondse gedeelte van de waterput volledig afgebrokkeld en de situatie was ook gevaarlijk voor de jongens. De waterput werd terug opgebouwd en kreeg ook meteen een dak.

well completed 2

Waterput NA

De watertoren achter de put had ook een groot onderhoud nodig en moesten ook distributiepijpen vervangen worden.

WEll + water tower before

Waterput en watertoren VOOR

Daarnaast was de oude waterpomp aan vervanging toe. De pomp was oud en moest telkens naar boven gehaald worden in het regenseizoen als het water steeg om ze uit het water te houden. Telkens als het water zakte moesten de jongens weer in de put kruipen om met een touw de pomp weer te laten zakken. Er werd een nieuwe pomp gekocht die in het water kan hangen, die minder elektriciteit verbruikt en die automatisch opstart wanneer het waterniveau naar beneden gaat.

Bedankt, Lions Club.

Well & water tower 1

Waterput en toren – NA

Hier nog enkele foto’s van de herstellingswerken.

repair well 2 Water tower well & tower 2