Verslag Haspengouw Challenge III

Beste vrienden, sponsors, deelnemers en sympathisanten,

Onze derde Haspengouw Challenge tvv Kishor Nagar was opnieuw een succes! Ondanks het slechte weer waren 108 van de 116 deelnemers aanwezig, gekleed in mooie sponsor T-shirts. De eerste 5km hebben we allemaal samen rond de vijver van Het Vinne gewandeld. Jong en oud… vanuit Gent, Antwerpen, de Voerstreek, alle uithoeken van Limburg… De mindervalide atleten van atletiekclub ’t Vosje in Vilvoorde waren opnieuw talrijk aanwezig en zorgden voor de sfeer binnen de groep. Jo Heeren heeft net als vorig jaar 15 vrienden en leden van wandelclub ‘Het Park’ kunnen motiveren om deel te nemen. Zo won hij een overnachting in Bed & Breakfast Het Leeuwerveld. Pater Aurel Brys was ook van de partij samen met een jonge bezoeker Ravi uit India.

Wim spreekt de massa toe.

Na afloop van de 5km en terugkomst in Het Vinne konden de kinderen in de speeltuin spelen. De meeste volwassenen gingen naar de Kishor Nagar presentatie van Guido kijken. De film schetst een beeld van het dagelijks leven van de jongens: samen wonen, les volgen, werken en spelen. Daarna konden de deelnemers iets gaan eten en drinken in Bistro De Winning.

Over het water

De wandelaars van 12 en 42km begonnen aan hun tweede etappe en stapten nog een stukje samen voordat hun wegen zich splitsten. De 30 deelnemers van de 12km maakten nog een wandeling van 7km in de omgeving van Het Vinne. Sven en Wim bleven bij de groep van 12km en werden nadien door bezemwagen Sylvia naar de groep van 42km gevoerd. Slechts 8 sportievelingen, geleid door Kris en nadien door Sven, hebben dit jaar de lange wandeling van 42km gemaakt. Deze tocht liep door Zoutleeuw, Kortenaken, Budingen, Geetbets en Terweiden. Een prachtige natuurwandeling met veel onverharde wegen. Door de vele regen waren de wegen soms behoorlijk modderig maar het was minder erg dan gevreesd. Het was een avontuur alleszins! Om 20u10 kwamen de wandelaars van de 42km terug aan in Het Vinne en werden ze getrakteerd op heerlijke pasta van Marco! Onderweg hadden de ouders van Kris via bezemwagen Sylvia al lekkere tomaten- en paprikasoep bezorgd. Ondanks het minder goede weer hebben alle deelnemers een prachtige dag gehad!

Vertrek 12 kilometer

Wij willen nog verschillende mensen bedanken:
– In de eerste plaats natuurlijk onze sponsors. Op dit moment hebben we al € 8.525 ingezameld! Wij vermoeden dat dit bedrag nog zal verhogen. Iedereen kan nog sponsoren via BE43 4352 0990 0101 HUBEJE VZW met vermelding: ‘Haspengouw Challenge voor Kishor Nagar’.
(Vermelding niet vergeten want HUBEJE heeft verschillende goede doelen! Fiscaal attest en een belastingvermindering van 45% voor giften vanaf 40 euro.)
– Alle deelnemers die door weer en wind gegaan zijn en er een onvergetelijke dag van gemaakt hebben.
– Kris die de drijvende kracht achter de hele Haspengouw Challenge was. Het is dankzij hem dat de sponsortocht is uitgegroeid tot een evenement met 108 aanwezigen.
– Sven die alle wandelroutes heeft uitgestippeld.
– De leden van de Kishor Nagar werkgroep: Dirk heeft de website uitgewerkt. Hanne en Hilde hebben dit jaar alle administratie verzorgd, alle inschrijvingen en betalingen opgevolgd. Guido voor het geven van de mooie Kishor Nagar voorstellingen.
– Christophe Gunst van Aprintex om de mooie T-shirts voor ons te bedrukken.
– Bezemwagens Sylvia en Natasha. Voor hun hulp met alle voorbereidingen en zeker voor hun blijvende steun en geduld met hun mannen Kris en Wim.
– Maike, Etienne en Marco voor de heerlijke soep en pasta.
– Ingrid, Bogdan… om reclame voor ons evenement te maken en om te flyeren.
– Alle vrienden die ons hebben geholpen en bijgestaan en die we nog vergeten zijn te vermelden…

Hartelijk bedankt voor jullie deelname, steun en om er een onvergetelijke dag van te maken!
Wij kijken al uit naar de Haspengouw Challenge IV, waarschijnlijk begin september 2018!

Het Kishor Nagar Team

KLIK HIER VOOR EEN GALLERIJ

De acht van de 42 kilometer.