Haspengouwse Challenge

Net als alle jaren organizeerde Wim Beckers van de Werkgroep ook dit jaar een sponsor-activiteit. Normaal gezien ging dat dit jaar de North Sea Challenge worden maar omdat die niet doorging werd er snel een alternatief gezocht en gevonden: een zelf op touw gezette Haspengouwse Challenge.

Hier volgt het verslag van Wim: 

 

Beste vrienden, medestrijders, sponsors en sympathisanten van Kishor Nagar,

Onze eerste Haspengouwse Challenge was een succes! In vorige mails konden jullie lezen hoe we op 5 dagen tijd een alternatieve oplossing hebben moeten zoeken voor de North Sea Challenge. We zijn dan snel in actie geschoten en Kris heeft een mooie route uitgestippeld doorheen de mooiste stukjes van Sint-Truiden, Melveren, Kortenbos, Zepperen, Rijkel, Hoepertingen, Borgloon, Tongeren, Heers…

De wandeling

De wandeling

We zijn dus zondagochtend rond 6u met 10 personen aan onze woning in Sint-Truiden vertrokken. Later en heel wat kilometers verder in Borgloon heeft de familie Francken (broer, zussen… van Pater Francken) zich ook bij ons aangesloten. Mijn vrouw Natasha en dochter Anna hebben ons gevonden op een veldweg in Kerniel. Bogdan heeft op 13-jarige leeftijd de eerste 35km met succes afgelegd. Hilde Van Bortel heeft echtgenoot Paul Van Haellewijn ongeveer in het midden van ons traject, nl. in Heers, gedropt. Paul heeft dan de laatste 35km samen met ons gestapt.

De sfeer in de groep zat er dik in. Zelfs tot de laatste kilometers werd er gelachen en plezier gemaakt. Vooral de jongemannen uit Alken bleven ons entertainen. Toon bleef tot het einde van de dag rondspringen en rondlopen. Toen Frederic het goede nieuws kreeg dat hij pas peter was geworden, was het hek van de dam.

Enkel Sven sukkelde met een knieblessure die hem na 35km serieus parten begon te spelen. Hij heeft aan km 42 en op ons aanraden dan toch de wijze beslissing genomen een hulplijn (zijn vriendin) in te schakelen. Die is hem dan in de buurt van Heers komen oppikken met de auto.

De laatste 25km gingen heel wat moeizamer. Ikzelf en de meeste anderen kregen last van verzuurde spieren. Gezien mijn gebrek aan voorbereiding had ik dit wel verwacht. Dankzij het goede gezelschap probeerden we echter niet aan de pijnen te denken en strompelden we verder. Sommigen wat sneller dan anderen maar de groep was nooit ver uit elkaar.

Avondmaaltijd ten huize Vandenreijt

Avondmaaltijd ten huize Vandenreijt

Rond 22u ’s avonds kwamen we aan in het ouderlijk huis van Kris in Brustem waar we heel gastvrij ontvangen werden en vriendin Sylvia, vader en moeder Vandenreijt ons trakteerden op heerlijke appelbeignets. Na deze verwennerij was het niet makkelijk om terug in gang te geraken maar als je maar 2km van de eindbestemming verwijderd bent, kan niets je nog tegenhouden.

We beten dus nog even op de tanden en kwamen rond 23u terug aan ons huis op de Luikersteenweg aan. We waren in totaal 17 uren onder de baan (incl. alle stops en afspraken met laatkomers) om onze 70km te voltooien.

IMG_5180

Aankomst

Ik mag dus eerlijk toegeven dat ik serieus heb afgezien maar toch ben ik niet helemaal ‘tot op het bot’ moeten gaan zoals verschillende vorige jaren. Ik herinner mij nog dat ik na de Dodentocht van 2010 zei: ‘Dit ga ik mezelf nooit meer aandoen…’ Op deze Haspengouwse Challenge mag ik veel positiever terugblikken en ik kijk al naar de tweede editie uit volgende zomer.

Kris en ik hebben hier al kort over gesproken. We vermoeden toch dat we in en rond Sint-Truiden het meeste volk op de been krijgen en voor ons is het natuurlijk ook makkelijker om hier in de buurt te organiseren. Er is dus heel veel kans dat volgende zomer de tweede Haspengouwse Challenge zal doorgaan. Misschien gaan we de datum iets vervroegen naar eind augustus of het eerste weekend van september omdat we toch niet echt geluk gehad hebben met het weer. We zijn zelfs één keer moeten gaan schuilen voor stortregen.

De fietstochten van Pater Brys aan de kust en van Hanne in de Kempen waren eveneens een succes. Dankzij alle inspanningen van zovele vrienden hebben we al ongeveer € 6.600 ingezameld. En er komen nog steeds giften binnen. Wie graag nog een gift wil doen, vindt onderaan de gegevens.

Ik wil heel wat mensen bedanken voor deze geslaagde sponsortocht:

–          In de eerste plaats Kris om alles mee te organiseren, de route uit te stippelen, ons de hele dag rond te gidsen met de hand GPS…

–          Alle deelnemers voor hun sportieve inspanningen, hun steun, gezelschap en de fijne dag die ze ervan gemaakt hebben.

–          Mijn vroegere kotgenoot Christophe Gunst die met zijn bedrijf Aprintex prachtige sponsor T-shirts voor ons gemaakt heeft.

–          Alle sponsors dankzij wie we dit jaar weer een heel mooi bedrag voor de jongens van Kishor Nagar hebben ingezameld.

–          Hanne die heel wat sponsoring in Antwerpen en West-Vlaanderen verzameld heeft via familieleden en vrienden.

–          De familie Vandenreijt en Sylvia voor alle hulp, steun en heerlijke appelbeignets en koffie.

–          Mijn schoonbroer Kris Termonia die het personenvervoer heeft verzorgd van en naar Piringen, Kerniel…

–          En natuurlijk mijn vrouw Natasha die mij altijd steunt in mijn zotte ideeën en die de hele zaterdag heeft klaar gestaan om deelnemers te brengen, halen, te ontvangen, de weg te wijzen…

Hartelijk bedankt allemaal!

Wim

FB_cover_logosKN

De originele voorziene route van de North Sea Challenge met de sponsors

Zoals Wim al schreef er kan nog altijd gesponsord worden:

REKENING 1:

Privésponsorrekening op Wim zijn  naam:

BE59 7430 2967 3526

De vermelding mag behouden blijven:

‘North Sea Challenge voor Kishor Nagar’.

Aangezien het een privésponsorrekening is, kunnen jullie hier helaas geen fiscaal attest voor krijgen.

REKENING 2:

De officiële rekening van Kishor Nagar, op naam van Hubeje VZW:

BE43 4352 0990 0101
Met vermelding: ‘North Sea Challenge Wim voor Kishor Nagar’.

(Vermelding niet vergeten want Hubeje heeft verschillende goede doelen!)

Fiscaal attest en een belastingvermindering van 45% voor giften vanaf 40 euro.

Een gift van 40 euro kost dus eigenlijk maar 22 euro.