Dennis Presotto loopt marathon Keulen uit voor goede doel

Dit artikel werd gepubliceerd in het Personeelsmagazine van de Universiteit van Hasselt :

Een stevige dosis engagement en een strak trainingsschema. Meer had Dennis Presotto (WET) niet nodig om de marathon van Keulen uit te lopen ten voordele van ‘Kishor Nagar’, een samenlevingsproject dat straatjongeren in het Indiase Ranchi o.m. onderdak en onderwijs biedt. De doctoraatsstudent zamelde met zijn deelname 615 euro in.

Kishor Nagar – in 1971 opgericht door de Belgische pater Victor Van Bortel – biedt straatjongeren in Ranchi niet enkel onderdak en onderwijs, maar is ook een heus landbouwbedrijf. “De boerderij voorziet grotendeels in eigen behoeften, maar haalt ook inkomsten uit de verkoop van melk, varkensvlees en groente”, zegt Dennis Presotto die Kishor Nagar in 2007 bezocht. “Die inkomsten zijn echter niet voldoende om enkele grote kosten, zoals de vernieuwing van de keuken of de aankoop van een tractor, te dekken. Het project is dus deels afhankelijk van giften.”

De UHasselt-doctoraatsstudent besloot zelf geld in te zamelen voor het project door mee te lopen in de marathon van Keulen (42,195 km). “Naast enkele giften van familie en vrienden kwam de grootste steun vanuit de UHasselt”, zegt Dennis. Hij klokte af op 3 uur, 54 minuten en 32 seconden.

Dennis Presotto

Zoals al aangegeven bij de opstart van de nieuwe website willen we ook aandacht besteden aan initiatieven van buiten de Werkgroep. Hebt u ook iets gedaan om geld op te brengen voor Kishor Nagar, laat het ons weten via info@kishornagar.be.