Kishor Nagar Haspengouw Challenge V – In Memoriam Rik Beckers

Beste vrienden, sponsors, deelnemers en sympathisanten,

Onze 5de Haspengouw Challenge op zaterdag 28 september was een groot succes! Met deze bijzonder heuglijke 5de editie werd dit jaar het 50-jarig jubileum gevierd, want onze geliefde Pater Victor Van Bortel richtte Kishor Nagar reeds op in 1969. De grote festiviteiten zullen in Kishor Nagar zelf plaatsvinden op 3 november. Wegens het plotse overlijden van mijn vader Rik Beckers op 20 juni kreeg deze editie ook een bijzonder emotionele lading.

Deze 5de Haspengouw Challenge is reeds de 10de sponsortocht voor Kishor Nagar. Het begon in 2010 met de Dodentocht. De eerste 5 sponsortochten werden individueel of in kleine groep gelopen. Vanaf de eerste Haspengouw Challenge in 2015 evolueerde het project naar een sociaal evenement met minder lange afstanden waardoor het meer toegankelijk werd voor een breder publiek. Mijn vader was erbij vanaf 2010 en zorgde voor ondersteuning achter de schermen, stelde zijn netwerk ter beschikking, zijn connecties bij de lokale pers enzovoort. Het is in belangrijke mate aan hem te danken dat we jaarlijks zoveel sponsoring konden verzamelen. Daarom besloten Kris, Sven en ik reeds op 20 juni om deze Haspengouw Challenge op te dragen aan de nagedachtenis van mijn vader.

Voor de eerste keer hebben we als nevenactiviteit een ‘Oogcontact Experiment’ georganiseerd. Het doel hiervan was om mensen dichter bij elkaar te brengen, in tijden wanneer bij het woord ‘verbinding’ enkel aan wifi-connecties wordt gedacht, door ononderbroken 1 minuut oogcontact met elkaar te delen. Het Sint-Truidense ‘Eye Contact Experiment’ kwam tot stand door de enthousiaste inzet van Ingrid Londoz en past binnen een wereldwijd kader van 100+ evenementen opgezet door mijn collega Kris Vandenreijt. Ondanks de twijfelachtige weersomstandigheden en het vroege uur deelde een groep van 15 mooie mensen een moment van wederzijds respect, warmte en genegenheid tijdens dit voor Sint-Truiden toch wel vernieuwend concept.

Na een korte toespraak en een groepsfoto was het rond 10u30 tijd om van start te gaan met de wandeling. Er waren ongeveer 130 deelnemers: een nieuw record! Dit recordaantal is onder meer te danken aan de talrijke opkomst van familieleden en vrienden van mijn vader die meestapten ter ere van zijn nagedachtenis. Na een mooie wandeling van 5km door het stadspark en het Speelhof kwamen we rond 12u terug aan in restaurant ’t Speelhof, waar de meeste wandelaars wat uitrustten en genoten van een hapje en een drankje. In de veranda van het restaurant werd ondertussen een door Guido gemaakte film afgespeeld over Kishor Nagar en Pater van Bortel.

De groep van de 5km groeit jaar na jaar maar het aantal wandelaars van de 12 en 42km zien we jaarlijks slinken. In plaats van verder te stappen is het voor de meeste wandelaars immers aantrekkelijker om na de tocht van 5km samen gezellig in het restaurant te blijven. Voor de tocht van 12km bleef er hierdoor nog een groep van 5 personen over. We wandelden via een lus langs Brustem en keerden terug richting het Speelhof. Na afloop van de 12km bracht Natasha Kris en mijzelf met de bezemwagen naar Gingelom, waar we aansloten bij de groep van 42km. Deze bestond enkel uit Sven en Kenny. Onder ons vieren hielden we er goed de pas in. We doorkruisten Landen, Attenhoven, Dormaal, Halle-Booienhoven en Gorsem. Tijdens de 5 en 12km bleven we gespaard van regen maar tijdens de 42km moesten we omwille van enkele fikse regenbuien hier en daar beschutting zoeken. Moe maar voldaan kwamen we rond 19u30 terug aan in het Speelhof.

Naar jaarlijkse gewoonte willen we nog verschillende mensen bedanken:
– In de eerste plaats natuurlijk onze sponsors. Op dit moment hebben we al € 6.420 ingezameld! Wij vermoeden dat dit bedrag nog zal verhogen. Nav het overlijden van mijn vader werden er voor
€ 5.245 aan giften aan Kishor Nagar ontvangen. Verschillende sponsors hebben logischerwijze niet onmiddellijk daarna opnieuw gesponsord voor de Haspengouw Challenge. Hiermee moeten we zeker rekening houden.

Iedereen kan nog steeds sponsoren via:
BE43 4352 0990 0101 HUBEJE VZW
Met vermelding: ‘Haspengouw Challenge voor Kishor Nagar’.
(Vermelding niet vergeten want HUBEJE heeft verschillende goede doelen!)
(Fiscaal attest en een belastingvermindering van 45% voor giften vanaf 40 euro.)

– Alle deelnemers die van ver en minder ver gekomen zijn en er weer een onvergetelijke dag van hebben gemaakt.
– Alle familieleden en vrienden van mijn vader die ter ere van zijn nagedachtenis hebben meegestapt.
– Kris die de drijvende kracht achter de hele Haspengouw Challenge was en bijna dagelijks reclame voor de sponsors maakte via facebook.
– Sven die alle wandelroutes heeft uitgestippeld en dit jaar ook de volledige administratie (inschrijvingen, betalingen…) op zich heeft genomen.
– Kenny voor de voorbereidingen, het uitdelen van de T-shirts en voor de foto’s.
– De leden van de Kishor Nagar werkgroep voor hun steun: Hanne, Guido, Dirk…
– Christophe Gunst van Aprintex om opnieuw de mooie T-shirts voor ons te bedrukken en voor de extra spoedbestelling de laatste dag.
– Maaike van restaurant ’t Speelhof voor deze mooie uitvalsbasis en om ons gebruik te laten maken van alle faciliteiten. De kinderen hebben ook genoten van de speeltuin.
– Bezemwagen Natasha. Onze families voor hun trouwe ondersteuning en hulp met alle voorbereidingen. Vooral Natasha die mij blijft steunen in goede en kwade dagen.
– Alle vrienden die ons hebben geholpen en bijgestaan en die we nog vergeten zijn te vermelden…

Hartelijk bedankt voor jullie deelname, steun en om er een onvergetelijke dag van te maken!
Wij kijken al uit naar de Haspengouw Challenge VI, waarschijnlijk begin september 2020!

Wim Beckers
In naam van het Kishor Nagar Team