Bezoek Provinciaal Ranchi

Tot tevredenheid van iedereen kreeg de werkgroep zaterdag 10 mei de kans om uitgebreid kennis te maken met pater Joseph Marianus, de nieuwe provinciaal van Ranchi. Hoewel hij meer dan 90 projecten onder zijn hoede heeft, vond fr.Marianus het project Kishor Nagar belangrijk genoeg om tijdens zijn allereerste bezoek aan België tijd vrij te maken om meer te weten te komen over de  Belgische medewerkers en sponsors.

Hij luisterde aandachtig naar de opmerkingen (ook kritische!) vanuit de werkgroep en antwoordde op al onze vragen. Hij overtuigde ons ervan dat de Jezuïetengemeenschap Kishor Nagar niet in de steek zal laten. Integendeel, volgens hem staat het project voor de ideologie van de Jezuïeten: hulp bieden en kansen geven aan degenen die dit het meest nodig hebben.

Zodra hij terug is in India gaat hij op zoek naar bijkomend personeel voor Kishor Nagar. Allereerst stelt hij een “assistent” aan voor paters Francken en Walter die op dit moment Kishor Nagar leiden maar overspoeld worden door het vele werk. Dit is niet onbelangrijk voor de onmiddellijke verlichting van de werkdruk maar biedt ook perspectieven voor opvolging.

Fr. Marianus heeft ons ervan overtuigd dat hij ons project een warm hart toedraagt. Dit geeft ons allemaal de moed om er voluit voor te gaan en wij hopen dat onze sympathisanten ons daarin volgen.