Kerstblaadje en Nieuwjaarsbrief Pater Francken

Net zoals vorige jaren publiceerde de werkgroep weer een Kerstblaadje. De meeste mensen die Kishor Nagar steunen kregen dit in hun bus of mailbox maar u kan het onderaan dit bericht ook downloaden. Daarnaast vindt u hier de Nieuwjaarsbrief van Pater Francken.

 

Beste vrienden,


Groeten van uit Kishor Nagar.
Op het moment dat jullie deze brief lezen, zijn we volop bezig met het bouwen van een muur rond Kishor Nagar. Dit moet voor de veiligheid van de jongens. De eerste reactie van Fr. Van Bortel zou zeker zijn: “Ik wil niet dat mijn huis een gevangenis is”. Hij begon Kishor Nagar in 1969. Hij nam jongens op die op straat leefden en niet naar school gingen. Zijn motto was: geef hen de kans om een ​​goed basisonderwijs te krijgen, zodat ze een toekomst hebben. Voor hem was het duidelijk: elk kind, ook een kind op straat zonder een thuis, heeft recht op onderwijs. Hij werkte voor de bescherming van die kinderen in een gemeenschap waar niemand voor hen zorgde. Op het moment van zijn dood waren er meer dan 800 kinderen in de campus. Hij was een pionier in de erkenning van de rechten van kinderen. Vandaag zijn de aanpak en het perspectief veranderd. Er zijn veel regels en voorwaarden gekomen die moeten nagevolgd worden.

Fysieke veiligheid is de eerste voorwaarde voor het creëren van een kindvriendelijke omgeving. Daarmee zijn we volop bezig. Maar het is veel meer dan dat: de jongens hebben inspraak in de dagelijkse werking, dat is hun recht. Het is een grote uitdaging voor ons omdat de organisatie daardoor complexer wordt. Het huidige aantal stafmedewerkers is onvoldoende. We moeten dringend meer personeel aanwerven.

De tijd staat niet stil. Ook in de dorpen is de levensstijl van de mensen veranderd. In vergelijking met de eerste jaren van ons verblijf in Kishor Nagar is er nu meer leven in de kinderen, vooral de kleinere jongens. Vroeger waren ze rustiger. Nu kunnen de kleinere jongens geen minuut stil zitten. Ze babbelen er maar op los, soms is het hele kakafonie. Maar ze zijn gelukkig, en bereid om te leren en samen te leven als een familie.

In naam van de 630 jongens dank ik jullie zeer hartelijk voor jullie bijdrage en steun aan Kishor Nagar. We wensen jullie een mooie Kersttijd, veel vreugde en een goede gezondheid in het jaar 2018.

Er staat ons nog veel werk te wachten. Dat is een uitdaging voor ons die we vol vertrouwen aangaan met jullie steun, waarvoor veel dank!

Vriendelijke Groeten.

Louis Francken (Director) en Walter Beck (Asst. Director)

Kerstblaadje 2017

Klik hier.